FOURCE in Nijmegen show met meet & greetZondag 14 juli, 14.00 uur, Hennes Latin Stage aan de Voerweg

FOURCE

De populaire boyband FOURCE bestaat uit Max (16), Jannes (16), Ian (15) en Niels (14). Het viertal is ontstaan bij het Junior Songfestival en is sindsdien hard op weg om de successen van boybands als MainStreet en B-Brave te evenaren. Met inmiddels 11 nummer-1-hits in de Kids Top 20, 5 miljoen streams op Spotify, 15 miljoen views op YouTube, een uitverkochte grote zaal van 013 in Tilburg en twee nieuwe concerten in de planning, gaat dit ongetwijfeld lukken!

Na een overtuigende overwinning tijdens de nationale finale van het Junior Songfestival in 2017, mocht FOURCE Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Tbilisi, Georgië. Met hun aanstekelijke hit ‘Love Me’ behaalden de jongens de achtste plaats bij de vakjury en werden ze eerste bij de publieksstemming. Uiteindelijk resulteerde dit in een vierde plek in het overall klassement.

In februari 2018 won FOURCE de felbegeerde Zapp Award in de categorie ‘Beste Artiest’ en in 2019 werden ze wederom genomineerd voor dezelfde prijs. Daarnaast was het viertal in 2018 ook genomineerd voor een VEED Award in de categorie ‘Beste Instagrammer’. Dit jaar maakten ze opnieuw kans op de prijs, maar dan in de categorie ‘Beste Muziek YouTuber’.

Vorig voorjaar kwam de tweede single en videoclip van FOURCE uit, getiteld ‘Ik Heb de Wereld’. Dat nummer werd speciaal gemaakt voor de live-action/animatiefilm ‘Pieter Konijn’. Vervolgens kwamen de jongens met de ballad ‘Voorbij’ en twee Engelstalige covers: ‘Youth’ en ‘Rise’. In het najaar lanceerden ze maar liefst drie nieuwe eigen nummers: ‘Niemand’, ‘Kogelvrij’ en ‘Afterparty’. Daarnaast brachten ze een kerstnummer uit en de dancetrack ‘Forever’, in samenwerking met DJ Pieter Gabriel.

In september stonden de jongens op het hoofdpodium van het Tina Festival en waren ze genomineerd voor twee Tina Awards. Tegelijk werd er een complete merchandiselijn gelanceerd van FOURCE, met verkoop via een eigen webshop en bij optredens in het land. De truien, T-shirts, mokken, polsbandjes, posters en vele andere FOURCE artikelen bleken een schot in de roos: de vraag was en is enorm.

In december gaven de jongens hun eerste eigen concert, in de Tilburgse poptempel 013. Binnen 5 minuten was de kleine zaal (700p) uitverkocht. Er werd direct opgeschaald naar de grote zaal (2700p) en die was uiteindelijk vier weken voor het concert ook helemaal uitverkocht.

In januari is een nieuwe single van FOURCE verschenen, getiteld ‘Lopen op de Maan’. Dit nummer is de officiële song voor de populaire bioscoopfilm ‘Hoe Tem Je Een Draak 3’ en heeft uiteindelijk 6 weken op nummer 1 gestaan in de Kids Top 20. Ook bij de nieuwste single ‘Feller dan het Licht’ is er weer sprake van een officiële song, namelijk voor de Nationale Boomfeestdag en KinderKlimaattop 2019.

De jongens van FOURCE zijn als jeugdambassadeurs verbonden aan het Rode Kruis en in die hoedanigheid zetten ze zich in voor de bouw van veilige scholen in gebieden die regelmatig getroffen worden door natuurgeweld. Daarnaast gaat van ieder verkocht kaartje voor de concerten die de boys gaan geven op 14 en 15 september 2019 in The BOX in Amsterdam, 1 euro naar het Rode Kruis.