Hennes Latin Stage

NIJMEGEN - Henri van Woerkum is helemaal gek van Cuba. De muziek van dat Caraïbische eiland maakt hem vrolijk. Zo vrolijk dat hij alweer voor het 12e jaar zorgt dat heel Nijmegen kan meegenieten.

“Ik heb het altijd al leuk gevonden om te dansen, maar toen ik op een goede dag in 1985 een salsadansschool binnen liep was ik meteen verkocht. ‘Hier word ik vrolijk van’, zei ik tegen mijn partner. ‘Dat wil ik leren’. Zo is mijn liefde voor Caraïbische muziek ontstaan en het is nooit meer weggegaan”, vertelt de enthousiaste Henri van Woerkum. “Het is zo anders dan Europese dansmuziek. Een dans is bedoeld als een spel tussen man en vrouw. Dat zie ik bij het stijldansen bijna niet terug. Muziek uit Cuba komt uit het hart en de ballen, daar denk je niet bij, dat voel je.” Het is niet moeilijk om Henri op zijn praatstoel te krijgen als het gaat om muziek uit zijn geliefde Cuba. “Toen ik voor het eerst in Cuba was, was ik meteen verkocht. Mooier nog dan de muziek uit de rest van de Caraïben.”

Een nieuwe liefde kwam, kinderen volgden en de frequente reizen naar Cuba verdwenen, maar Henri kan niet zonder Cuba. “Samen met mijn partner haal ik nu Cuba gewoon hier. Dit doen we sinds 2012 volledig in eigen beheer. Hard werken maar, ik krijg er heel veel voor terug : een geweldig feest, Cuba komt naar Nijmegen.

“Hennes viert zijn jaarlijkse feestje en iedereen is uitgenodigd”.